Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Slovenská vláda varuje: Naši muslimové mají vazby na teroristy

Řada slovenských muslimů je v kontaktu s islamisty z různých teroristických skupin. Bezpečnostní služby se obávají, že někteří slovenští muslimové tak mohou skrytě podporovat teroristické útoky nebo jim napomáhat. Vyplývá to ze zprávy slovenského ministerstva vnitra.

"Národný akčný plán boja proti terorizmu na roky 2011 a 2014" je název čerstvě zveřejněného dokumentu slovenské vlády, který šokuje slovenskou veřejnost. Slovenské bezpečnostní služby v něm poprvé potvrzují napojení některých slovenských muslimů na islámské teroristické skupiny. Informaci přinesl včera slovenský zpravodajský server Topky.sk.
Bezpečnostní zpráva vypracovaná pro slovenskou vládu v rámci politické korektnosti píše, že slovenští muslimové jsou vesměs umírnění, nicméně pokračuje seznamem islámských teroristických organizací, které mají mezi slovenskými muslimy své kontakty. Alžírská odnož al-Kájdy s názvem GSPC, kurdští a čečenští islámští separatisté - to jsou některá jména teroristických skupin, v jejichž telefoních adresářích jsou kontakty slovenských muslimů. Čilá komunikace s teroristy běží nejen přes tradiční prostředky jako telefon, email, ale také chaty, blogy, ICQ, Skype a soukromé internetové domény.
Slovenské ministerstvo vnitra se obává, že někteří slovenští muslimové se aktivně mohou podílet na přípravě, materiálové a logistické podpoře teroristických útoků v Evropě. Pomocí fingovaných sňatků mohou islamistům napomáhat v získání občanství a tím i jejich volného pobytu po EU. Zpráva také upozorňuje na občany EU, kteří absolvovali teroristický výcvik v táborech al-Kájdy v některém z islámských států. Slovensku prý zatím teroristický útok nehrozí. Pozornost islamistů se podle slovenských bezpečnostních expertů soustředí na Olympijské hry, které se budou konat v Rusku za tři roky - v roce 2014.

Obdobná zpráva o islámském extremismu v České republice není k dispozici. Je však ale pravděpodobné, že situace v Čechách a na Moravě bude obdobná. Na veřejnost totiž opakovaně prosakují zprávy a radikálních názorech, které někteří čeští muslimové zastávají. Prvním skandálem byla reportáž ČT natočená v roce 2004 skrytou kamerou v islámské modlitebně na Černém mostě, ve které islámský duchovní vychvaluje sebevražedné islámské teroristy a označuje je za hrdiny podobné Janu Palachovi. Záběry jsou dodnes dostupné na internetu v dokumentu s názvem "Já muslim". Že se situace za poslední roky nezměnila, potvrdil na podzim člen Rady Jihomoravského kraje David Macek, který v patnácté minutě pořadu ČT Kontexty (9.11.2010) naznačil, že s podporou sebevražedných teroristických akcí se umírnění muslimové netajili ani při jeho návštěvě brněnské mešity.
Brněnská mešita se znovu do novin dostala 7. března tohoto roku, kdy na veřejnost unikl záznam kázání předního českého propagátora islámu -konvertity Lukáše Větrovce z moravského Mikulova, na kterém v brněnské mešitě brojí proti demokracii a rovnoprávnosti žen. Na kázání propaguje džihád, zákaz styku žen s muži a středověké islámské právo šaría. Uvádí to exkluzivní reportáž zpravodajské agentury Mediafax.
Větrovec ale není v české muslimské komunitě výjimkou. V českých mešitách káže islámský duchovní, který schvaluje teroristické atentáty. Jde o Palestince Samera Shehadeha, který se podle serveru První zprávy nedávno vrátil z islámských studií v Saudské Arábii, kde se praktikuje extremistická forma islámu tzv. vahábismus, který přisuzuje ženám podřadné postavení ve společnosti, zakazuje ženám volit, řídit auto, vycházet z domu bez manželova svolení a naopak ženám přikazuje povinnost zahalovat se. V Saudské Arábii je také poraktikováno islámské právo šaría, na základě kterého jsou znásilněné ženy za trest bičovány na veřejnosti. Saudská Arábie je rovněž známa jako sponzor islámského extremismu ve světě.
Čeští muslimové měli možnost si poslechnout například Shehadehovoo kázání s názvem "Blízkost soudného dne". Server Parlamentní listy přetiskl 30.3.2011 zápis přednášky, na kterém Shehadeh nadřazuje korán nad české zákony, server doslova cituje jeho prohlášení, že ten kdo následuje jiný zákon než islám, je nevděčník a odpadlík od víry, (za odpadnutí od islámu hrozí smrt). Za jediný pramen práva prohlašuje korán  a sunnu. K tomu je vhodné poznamenat, že korán je zdrojem muslimských norem jako je zahalování žen, bití žen, zabíjení nevěřících a sňatků s nezletilými dívkami(65:4), zatímco sunna, která je inspirována činy zakladatele islámu Mohameda, ustanovuje podřadnost nemuslimů a nařizuje tresty jako jsou kamenování, bičování, apod.
České tajné služby se navenek příliš nevyjadřují a nezbývá než doufat, že to ticho není projevem nečinnosti, ale naopak profesionality. Veřejně vystoupila česká BIS proti islámskému extremismu ve "Výroční zprávě Bezpečnostní Informační Služby 2003", kde zmiňuje pokus majitele pražské mešity registrovat v česku nevládní společnost TWRA (Third World Relief Agency), která se deklaruje jako humanitární organizace, ale je závažně podezřelá z financování terorismu. Provozovatel pražské mešity Mohammed Abbas, kterého měli diváci možnost vidět například loni v listopadu ve výše zmiňovaném pořadu České televize s názvem kontexty (kde byl představen jako "súdánský podnikatel a muslim), tvrdil českým orgánům, že TWRA je humanitární organizace, která shání finance pro nebohé chudé. BIS ale prokázala, že súdánská TWRA je napojena na al-Kájdu a podle zpravodajských služeb je jejím cílem zajišťovat finance na nákup zbraní, zejména bosenským muslimům. To potvrdila i razie bezpečnostních složek ve vídeňské pobočce TWRA.

zdroj:
Vládny dokument: Slovenskí moslimovia chatujú s teroristami z al-Kájdy, Topky.sk, 13.4.2011V Čechách káže muslim, který schvaluje teroristické útoky, Parlamentní listy, 30.3.2011

Brněnští muslimové chtějí stavět druhou mešitu. Demokracie je však podle nich blud, Eurozprávy, 7.3.2011Blog, Lukáš Lhoťan: Můj osobní postoj ke krizi české muslimské komunity, 8.12.2010
WikiLeaks: Saúdská Arábie je největším sponzorem Al-Káidy a Talibanu, Mediafax 5.12.2010
Výroční zpráva Bezpečnostní Informační Služby 2003
Muslimové v Česku – máme se jich bát? Idnes, 20. července 2005Mohammed Abbas, předseda Muslimské Unie, celým jménem Mohamed Abbas Al Mutasim, majitel firmy A.M.S. Trading

poznámky ke koránu:
65:4 stanovuje, že dívky, které ještě neměly menstruaci, mohou být znovu provdány až poté, co od rozvodu uplynou tři měsíce (je zde zmiňován Iddat (العدة‎), v Hrbkově překladu zmiňován jako čekací doba. Jedná se o dobu, po kterou se žena od konce předchozího sňatku nesmí vdávat. Tento verš stanovuje Iddat rozvedené dívky, která ještě neměla menstruaci, na tři měsíce)
4:34 stanovuje povinnost muslima bít ženu, pokud se domnívá, že mu je nebo mohla by být neposlušná
verše vyzývající k násilí na nemuslimech 2:191 a další

Autor: jan lle | čtvrtek 14.4.2011 7:54 | karma článku: 22,07 | přečteno: 3142x
  • Další články autora

jan lle

Návod jak bít ženy bez modřin a zlomenin

Německá kniha o ženách nabízí návody na bití žen. "Když je žena neposlušná, je muž oprávněn ji bít. Zejména když s ním nechce mít sex. Bití má ale svá pravidla - nesmí jí vymlátit zuby, zpřerážet kosti, bodat do očí a tlouci stále do jednoho místa," vysvětluje islámský duchovní Sa ́d Arafat. My se nyní na toto téma podíváme blíže.

30.5.2011 v 14:57 | Karma: 44,12 | Přečteno: 50167x | Diskuse| Ostatní

jan lle

"Odvážná Němka" trhá rekordy sledovanosti na Youtube

Sama proti tisícovému davu: Tak zachycuje video rozhořčenou ženu, která se nebála sama s holýma rukama postavit davu fanatiků. Za pár dnů vidělo video na 60 tisíc lidí a sledovanost jde nahoru...

27.4.2011 v 8:26 | Karma: 37,60 | Přečteno: 13614x | Diskuse| Ona

jan lle

Čtrnáctiletou dívku ubičovali k smrti za to, že byla znásilněna

Bangladéš: Islám nařídil a umírnění muslimové vykonali. Čtrnáctiletá dívka byla znásilněna. Druhý den po znásilnění byla v mešitě podle islámského zákona ke odsouzena ke 100 ranám bičem. Veřejné bičování se záhy změnilo v krvavou popravu.

31.3.2011 v 8:40 | Karma: 38,93 | Přečteno: 13663x | Diskuse| Ostatní

jan lle

Španělsko: Nechoďte se psem po ulici, korán to zakazuje

Islámská asociace se domáhá na magistrátu ve španělské Lleidě, aby město vyhláškou zakázalo lidem cestovat se psy v autobuse a také chodit se psem po ulicích, kde se pohybují muslimové. Pes prý muslimy uráží.

7.3.2011 v 7:40 | Karma: 44,03 | Přečteno: 45034x | Diskuse| Ostatní

jan lle

Anglie: Muslimský gang znásilnil stovky dívek. Marie (14) vypovídá

5Oti členný muslimský gang znásilňoval mladé dívky mezi 12 - 18 lety. Vybírali si výhradně nemuslimky, které nejdříve pozvali na rande, pak přišel na řadu alkohol, drogy a měsíce fyzického bití a znásilňování. Muslimské znásilňovací gangy úřadovaly v severní Anglii přes 10 let, přesto se na problém poukázalo teprve nyní. Policisté se roky báli problém řešit, aby nebyli nařčeni z rasismu.

31.1.2011 v 8:02 | Karma: 44,52 | Přečteno: 40534x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28,  aktualizováno  13:59

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Zakázky TSK jen vyvoleným. Za manipulaci tendrů soudí 15 lidí a čtyři firmy

23. dubna 2024  13:46

Hlavní líčení v kauze zmanipulovaných zakázek Technické správy komunikací hlavního města Prahy...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03,  aktualizováno  13:29

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně...

Protesty za Gazu zachvacují americké univerzity, policie masivně zatýká

23. dubna 2024  13:27

Kolumbijská univerzita v pondělí kvůli demonstracím zavedla distanční výuku a na nedalekých...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10172x
Autor ve svém blogu soustředí na události z Evropy a Zámoří, které se často čtenář v českém jazyce nedočte, přestože v dané zemi poutají pozornost médií a široké veřejnosti. Komentuje integraci islámu do evropské společnosti a zaměřuje se na oblast občanských svobod a evropské kulturní identity v konfrontaci s islámem. ------------------------------------------------------------------------
podklady: MEDIA O ISLÁMU.CZ===UNIVERSITY OF SOUTH CALIFORNIA/USSC ===ISLAM IN EUROPE.BLOGSPOT
www.mediaoislamu.cz, http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/hadith/ http://islamineurope.blogspot.com/

Seznam rubrik