Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Č

český_vesničan

8. 9. 2010 10:55
..souhlasím s mešito v Hradci...

..za předpokladu, že bude stát křesťanský kostel v Mecce.....

0 0
možnosti
LM

Aaron71

8. 9. 2010 10:59
Re: ..souhlasím s mešito v Hradci...

Ano. Protože Hradec Králové je nejvýznamnějším poutním místem křesťanů z celého světa.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

8. 9. 2010 10:39
Mešita do Hradce Králové patří

Tak jako do všech ostatních krajských a okresních měst v ČR. Není na nich nic divného a pokud si ji sami zafinancují? Je to rozhodně přínos.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

8. 9. 2010 11:00
Re: Mešita do Hradce Králové patří

Ano- mešita přinese ... více muslimů, radikalismus a nenávist. Kulturní a sociální obohacení minimálně, nebo vůbec.Rv

0 0
možnosti
A

aisha

8. 9. 2010 10:01
takíja v podání autora

takíja je v sunitském islámu zakázána, je to praktika šiítů, tak tady nebalamuťte lidi vy.  Nebo tomu mám rozumět, že jste šíita? Naprostá většina muslimů u nás jsou sunité. Navíc islámské centrum mešitu vůbec obsahovat nemusí, často je to jen tzv musala, čili místnost k modlitbě

0 0
možnosti
T

Tecumtha

8. 9. 2010 10:36
Re: takíja v podání autora

traduje se příhoda jednoho cestovatele, který při svém pobytu v islámských zemích zatajil svou znalost arabštiny a najmul si tlumočníka. Na tržnici byl velmi nemile překvapen, když slyšel jím placeného tlumočníka v rozhovoru s obchodníkem říkat: "Jak bychom to křesťanské prase nejlépe ošidili ?"  .........  ergo pokrytectví a lež vůči jinověrcům

doporučuji k přečtení: http://puschman.blog.idnes.cz/c/106092/Muslimove-islam-lide-a-ideologie.html

http://puschman.blog.idnes.cz/c/91768/Proc-Evropsti-politici-miluji-islam.html

a ještě toto: http://pavelkolar.blog.idnes.cz/c/127870/Mala-exkurze-do-arabskeho-sveta.html

s autory a napsaným se naprosto stotožňuji. Je mi líto, ale Islám NE !

0 0
možnosti
L3

Livrak 3

8. 9. 2010 9:30
Žádná měšita!!

A už někdy muslimové mluvili pravdu? Nikdy a nikde na světě.

0 0
možnosti
PT

Orde Wingate

8. 9. 2010 11:37
Re: Žádná měšita!!

řídí se příkladem Prorokovým. Ten uzavřel mírovou smlouvu s Korešity a pak je pobil.

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

8. 9. 2010 9:27
Myslím, že by stačilo polít ten hotel vepřovým

sádlem, stačily by podlahy.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

8. 9. 2010 8:56
Takíja?

Nebo jak se nazývá to, co předvádíte v článku vy? Citujete slova představitele muslimů v HK, že "My si chystáme, nebo my si sháníme menší objekt, kulturní islámské centrum," a vzápětí ho napadáte za to, že kdesi v Malajsii píše, že potřebuje peníze na zbudování islámského centra. (Odkud je informace o "komůrce pro tři srudenty"? To je citát koho, odkud?) Islámské centrum, jehož součástí je modlitební místnost (respektive dvě), už stojí v Praze a Brně (v Praze je i buddhistické centrum, ale to sem teď plést nebudu :-) ).

"Stavbu komplexu s mešitou", jak píšete, nikde nikdo neinzeruje, na oněch indonéských stránkách, které jsem také našla, se píše o tom, že je peníze jsou potřeba na zakoupení a přestavbu nějaké budovyv islámské centrum, tedy stále totéž. O výstavbě mešity jsou tam jen hadísy, mající přesvědčit potenciální dárce o bohulibosti příspěvku na takovou věc.

Dále prosím o příslušný citát z Koránu, kde se, jak tvrdíte, píše o "povinnosti muslima zvané takíja".

0 0
možnosti
PS

a-b-c-d

8. 9. 2010 8:55
hošové,

stejně - a mnohem razantněji - byste měli postupovat proti synagogám, které nám tu vyvolený národ, s domovem kdesi tam v tom muslimském světě, vystavěl, ne?

že už se tu roztahují dlouho a mají prostředky na likvidaci odpůrců (ať už Mossad s povolením zabíjet kdekoli na světě, všechny podstatné sdělovací prostředky, nebo peníze, za které si kupují poslance a zákony), to přece není podstatné - buď dejte muslimům stejnou šanci se tu usídlit, pokud jste k jedněm tak shovívaví, a nebo bojujte proti VĚCI a ne proti "naočkovanému" nepříteli ;-)

0 0
možnosti
DM

DaM

8. 9. 2010 8:34
Mam reseni ...

Kdyz tomu nepujde nijak pravni cestou zabranit (porad verim, ze ano), tak je nechme, at si ten hotel koupi a udelaji si tam sve islamske centrum. Jakmile bude hotove, tedy jakmile do toho utopi vetsinu svych penez, udelame sbirku a z jedne strany hotelu vybudujeme psi utulek (pripadne veprin) a z druhe strany rockovy bar spojeny s bordelem. A minimalne na uzemi HK bude s islamem jednou pro vzdy po problemech :-)

0 0
možnosti
JA

pefben2

8. 9. 2010 8:28
No a?

Myslím, že machometán může lhát "bezvěrci" kdykoliv a jakkoliv a také to s gustem dělá. Že lže o mešitě je proto "normální".

0 0
možnosti

rezjir rezjir

8. 9. 2010 8:26
Vy bulíkujete

Vzhledem k tomu, co všechno v té budově má být, tak to fakt vychází tak, že zde hlavní modlitebna, oddělená na prostory pro muže a zvlášť ženy je v podstatě malou komůrkou. Z hlediska stavebního.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10172x
Autor ve svém blogu soustředí na události z Evropy a Zámoří, které se často čtenář v českém jazyce nedočte, přestože v dané zemi poutají pozornost médií a široké veřejnosti. Komentuje integraci islámu do evropské společnosti a zaměřuje se na oblast občanských svobod a evropské kulturní identity v konfrontaci s islámem. ------------------------------------------------------------------------
podklady: MEDIA O ISLÁMU.CZ===UNIVERSITY OF SOUTH CALIFORNIA/USSC ===ISLAM IN EUROPE.BLOGSPOT
www.mediaoislamu.cz, http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/hadith/ http://islamineurope.blogspot.com/

Seznam rubrik