Novinář v utajení: Chtějí zabíjet a obdivují Hitlera!

Tento víkend přinesly australské noviny The Sunday Times skandální odhalení. Islámský duchovní na předměstí australského Perthu vyzývá muslimy k násilnému džihádu proti nevěřícím. Ve svých kázáním vychvaluje teroristické útoky a netají se s obddivem k Adolfu Hitlerovi. Zjistil to reportér, který se mezi muslimy vmísil v utajení.

Flickr

Reportér z deníku The Sunday Times se v utajení stal členem muslimské komunity na předměstí australského Perthu, ve které islámský šejk líčí ozbrojený dřihád jako nejvyšší ideál muslima a teroristy z Talibanu přirovnává k "andělům". Ve svých kázáních mluví o nutnosti ozbrojeného džihádu, svaté válce proti nepřátelům islámu. Bin-Ládina popisuje jako hrdinu a dokonce se netají ani obdivem k Adolfu Hitlerovi. Teroristické útoky sebevražedných atentátníků jsou podle něj pochopitelné. O USA  a židech tvrdí, že je Alláh za jejich činy zlikviduje. Zabíjení lidí, kteří brání šíření islámu do dalších částí světa považuje za nutné. Také tvrdí, že se osobně setkal s bin-Ládinem, kterého popisuje jako hrdiného budovatele nemocnic, škol a dárce jídla pro strádající hladem.
Poté co reportér v utajení nasbíral v muslimské komunitě dostatek informací, Sunday Times o všem zevrubně informovaly. Po veřejném odhalení se duchovní odmítl novinám k zjištěným skutečnostem vyjádřit a tvrdil, že je pouze loajálním australským občanem. Novináře odkázal na korán, který říká: "Džihád je nejvyšší stupeň zbožnosti, protože při něm muslim riskuje svůj život." O svých prohlášeních o Alláhově trestu pro Američany a židy, odpověděl vyhýbavě "Alláh netrestá toho, kdo dělá správné věci." Na dotaz, zda může objasnil své výroky o tom, že se setkal s bin-Ládinem, jak tvrdí, uvedl, že se s ním setkal v rámci obnovovacích prací v Afghánistánu v letech 1980-81 a "požádal ho o nějaké dary pro nějaké lidi." Potvrdil, že teroristy z Talibanu označil za anděly.
Australská policie odmítla veřejně sdělit kazatelovo jméno a identitu. Ví se pouze, že se jedná o australského občana původem z Blízkého východu. Policie odmítla sdělit jakékoliv podrobnosti, dokud nebude ukončeno vyšetřování. Policejní mluvčí uvedl, že úřady ve vyšetřování pokračují ve spolupráci s federální policií a tajnou službou.
zdroj:
Radical Islamic elder preaching jihad in Perth's suburbs, Perth Now, 29.3.2010
http://www.perthnow.com.au/news/radical-islamic-elder-preaching-jihad-in-perths-suburbs/story-e6frg12c-1225846371476

Autor: jan lle | pondělí 29.3.2010 8:03 | karma článku: 22,81 | přečteno: 1949x
  • Další články autora

jan lle

Americký masakr pod vánočním stromkem

27.11.2010 v 13:24 | Karma: 20,90

jan lle

Předsedo, postav nám mešitu!

13.10.2010 v 7:07 | Karma: 24,35

jan lle

Brno: Starostova žena v burce?

12.10.2010 v 10:00 | Karma: 33,37
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10172x
Autor ve svém blogu soustředí na události z Evropy a Zámoří, které se často čtenář v českém jazyce nedočte, přestože v dané zemi poutají pozornost médií a široké veřejnosti. Komentuje integraci islámu do evropské společnosti a zaměřuje se na oblast občanských svobod a evropské kulturní identity v konfrontaci s islámem. ------------------------------------------------------------------------
podklady: MEDIA O ISLÁMU.CZ===UNIVERSITY OF SOUTH CALIFORNIA/USSC ===ISLAM IN EUROPE.BLOGSPOT
www.mediaoislamu.cz, http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/hadith/ http://islamineurope.blogspot.com/

Seznam rubrik