Jiří Novotný

Americký masakr pod vánočním stromkem

27. 11. 2010 13:24:49
Stovky lidí měly zemřít během slavnostního rozsvěcení vánočního stromu na náměstí v americkém Portlandu, během bombového atentátu, který si pro ně přichystal 19-letý muslim. "Alláh je velký" křičel u dodávky napěchované výšninami, když ho zatýkali agenti FBI. Tu se mu nakonec nepodařilo odpálit.

Flickr

Každé dítě by si přálo pod vánočním stromečkem najít "opravdovou bombu". Američané ji včera odpoledne pod vánočním stromem opravdu našli.

Tento pátek v 17:40 se Mohamed Osman Mohamu pokusil svým mobilním telefonem odpálit dodávku napěchovanou výbušninami, kterou přistavil na vánoční slavnost v americkém Portlandu. V ten okamžik jej zatkla americká federální policie, která jej sledovala déle než rok. "Alláh akbar" neboli Alláh je velký, křičel, když se snažil kopanci vyprostit agentům, kteří jej zatýkali. Stovky občanů na náměstí neměly o hrozbě ani tušení. Federálové poté zajistili dodávku, ve které byly kanystry s 208 litry výbušniny opatřené zápalnými šnůrami a spouštěcím zařízením.

Podle policie si Mohamed od loňského srpna dopisoval s komplici v severním Pákistánu. Federálové na něj nastražili léčku: převlečený agent se vydával sympatizanta z Pákistánu a domluvil si s Mohamedem schůzku. Společně diskutovali o džihádu a Mohamed se pochlubil plánem bombového útoku na vánoční slavnost. Policie Mohameda sledovala do poslední chvíle a nastrčenému agentovi se podařilo poškodit odpalovací zařízení, aby bombu nebylo možné na náměstí zaplněném odpálit.

Násilný džihád prováděný na americké půdě zapouští v USA kořeny. V květnu zadržela americká policie Faisala Shazhada, který se pokusil odpálit bombu na Times Square. Minulý měsíc byl zatčen Farooque Ahmed, který chystal bombové útoky na newyorské metro. Ve všech případech se jednalo o Američany, kteří v USA vyrostli. Spojovalo je jediné: náboženský motiv. Všichni útočníci byli muslimové, následovali islám a jednali z náboženských pohnutek.

Islámská komunita v USA se rozrostla na 7 milionů muslimů. Ne všichni muslimové jsou teroristé, ale většina teroristů jsou islámského vyznání. A není divu.
Studie provedená před dvěma lety organizací Center for Security Policy Washington se zajímala, co se učí ve 2300 amerických mešitách a islámských kulturních centrech, podporovaných ze Saudské Arábie a Turecka. Výsledky jsou šokující. 75% zkoumaných mešit veřejně nabízí materiály, které vybízejí k extremistickým postojům.

75% amerických mešit hlásá některé z těchto myšlenek:

- Ženy nejsou mužům rovny, ženy se povinně musejí zahalovat,
za neposlušnost je třeba ženy bít
.
- Nemuslimové jsou nepřátele muslimů, násilný džihád je povinnost muslima.
- Sebevražedný atentátník je vzor hodný následování.
- Požadují přeměnu USA na islámský chalifát řízený podle koránu.
- Sbírají finanční prostředky na podporu násilného džihádu
- ve vlastních knihkupectvích prodávají knihy, CD a DVD které
hlásají násilný džihád a vychvalují sebevražedné atentátníky

Vrah a jeho vyhlédnuté oběti na fotografiích Daily Mail:
Vlevo devatenáctiletý Mohamed Osman Mohamu a vpravo fotografie tlačenice na náměstí v Oregonu. V tento okamžik lidé na slavnosti vůbec netuší, že jim jde o život.

Bombovy_utok_predvanoceni_oregon.jpg

odkazy:
Study: 3 in 4 U.S. mosques preach anti-West extremism
Somali-born teen arrested in car bomb plot
Feds Arrest Somali Teen in Oregon Bomb Plot


Autor: Jiří Novotný | karma: 20.90 | přečteno: 1840 ×
Poslední články autora