Jiří Novotný

Španělsko: Nechoďte se psem po ulici, korán to zakazuje

7. 03. 2011 7:40:24
Islámská asociace se domáhá na magistrátu ve španělské Lleidě, aby město vyhláškou zakázalo lidem cestovat se psy v autobuse a také chodit se psem po ulicích, kde se pohybují muslimové. Pes prý muslimy uráží.

Španělský server Minuto Digital přinesl zprávu o snahách španělských muslimů zakázat psy na veřejnosti. Islámská asociace podala na městském magistrátě ve městě Lleida žádost, ve které se domáhá městské vyhlášky, která by zakázala lidem jezdit se psem v prostředcích hromadné dopravy a zakázala lidem chodit se psem po ulicích s větší koncentrací muslimů. Svou žádost odůvodňují tím, že pohled na psa muslimy uráží. Psy totiž islám považuje za nečisté. Přítomnost psů ve městě prý muslimy diskriminuje a uráží jejich právo na náboženskou svobodu a právo muslimů žít v souladu s učením koránu.

V žádosti muslimové demonstrují rovněž svou tolerantnost: Nepožadují zákaz výskytu psů v celém městě, ale pouze v místech se zvýšenou koncentrací muslimů. A takových míst je ve španělské Lleidě opravdu hodně. Jak si povšimly americké New York Times, počet muslimů ve Španělsku narůstá takovou rychlostí, že za 10 let vzrostla populace španělských muslimů 20 krát. Konkrétně z 50 tisíců muslimů v roce 1995 na rovný milion o deset let později, kdy španělský statistický úřad prováděl zatím svůj poslední průzkum. Islámští duchovní hrozí Evropě, že ji dobudou dělohami neustále rodících muslimských žen, ale při takových počtech je jasné, že za takovým gigantickým nárustem nestojí porodnost, ale imigrace. Muslimští imigranti si vybírají za svůj cíl určité vybrané oblasti, ve kterých vytvářejí komunity. To se týká hlavně Katalánska, kde se Lleida se 125 tisíci obyvateli nachází. Právě čtvrtinu obyvatel Lleidy tvoří muslimové. Město se tak společně se švédským Malmö, belgickým Brusselem a francouzským městem Marseille (kde se právě stavímegamešita s kapacitou 7000 osob) řadí mezi města, kde počet muslimů překročil jednu čtvrtinu obyvatel ve městě a která neodvratně směřují k přeměně na první islámská města Evropy. Islamizace je v Lleidě znát: Firmy přecházejí na islámský pracovní týden s volnými pátky určenými k modlitbám v mešitě a pracovním víkendem.

ISLÁM ŘÍKÁ: PES JE NEČISTÝ, JE TO ĎÁBEL!
Snaha zakázat nemuslimům pohybovat se se psem na veřejnosti je jen dalším krokem v islamizaci města. Proč vlastně muslimům pes vadí? Opravdu korán muslimům psy zakazuje? Když se budeme probírat koránem, najdeme tam leccos: verše ustavující podřaznost žen, bití neposlušných žen, povolující sňatky s dětmi a zabíjení nevěřících, o psech se ale korán přímo nezmiňuje. Odpověď nalezneme v hadíthech, které korán vykládají, zpřesňují a jsou základem islámského práva šaría.

Odpověď dává hadíth Sahih Bukhari 1:9:490, který zároveň staví ženy na úroveň psů, jak k němu podotýká devítiletá Mohamedova manželka: "Modlitba je neplatná, pokud před modlícím se muslimem projde pes, žena nebo velbloud".

Proč je pes nečistý, pak vysvětluje samotný zakladatel islámu Mohamed v hadíthu Sahih Muslim 4:1032: "Posel Alláhův (mír s ním) řekl: Modlitba je neplatná, pokud před modlícím se muslimem projde žena, velbloud nebo černý pes. Ptal jsem se Mohameda, co když ten pes bude červený nebo žlutý a on mi řekl: Černý pes je převlečený ďábel."

A pro muslimy to nejsou jen nějaké historické texty, ale nejčerstvější každodenní realita, pokyny zakladatele islámu, jak správně vést život. A aby ve svém morálním úsilí nepolevovali, loni v srpnu na psy uvalil fatvu islámský duchovní Nasír Makarem Šírází, který šéfuje íránskému Ministerstvu dohledu nad islámem. Jak uvedl, domácí mazlíčky je třeba zakázat, protože je slám je považuje za nečisté neboli najis (نجس‎) a ve svých majitelech mohou probudit zlo.

Nyní už se muslimům není co divit. Představte si že potkáte na ulici třeba černého pudla na vodítku (ve skutečnosti převlečeného ďábla), který vás odnese do pekla nebo psa jiné barvy, který zruší vaše celodenní modlitby, čímž zhřešíte a taky přijdete do pekla.

NEVIDOMOU MUSLIMKU VODÍ KŮŇ, PSA MÍT NEMŮŽE
A jak to dělají nevidomí muslimové? Představte si, že jste moderní americký muslim a vaše dcera je od narození slepá. Koupili byste jí ďábla na vodítku, který se jen převlékl za vodicího slepeckého psa, aby vás zmátl? Jistěže ne. Raději ji necháte celý život sedět doma a až našetříte, koupíte jí k třicátinám vodicího koně. Něco by o tom mohla vyprávět mladá nevidomá muslimka z amerického městečka Dearbone.

Ve svých 29 letech se konečně dočkala a může se volně procházet po ulici, což by nezvládla bez speciálně vycvičeného slepeckého koně. Pravda, je to trochu nepraktické, protože na rozdíl od psa, s koněm vás do autobusu nepustí, ale psa jí rodiče nepovolili, protože (jak už teď víte), pes je v islámu nečistý.


ANGLIE: MUSLIMOVÉ VYKAZUJÍ PEJSKAŘE Z AUTOBUSU

Řeči se mluví a voda plyne... Zatímco my to hovoříme o umírněných španělských muslimech, kteří se dožadují vyhlášky zakazující psy ve městě, v Anglii si muslimové hlavu nelámou a autobusem se psem vás rovnou nesvezou. Přesvědčil se o tom i nevidomý britský důchodce George Herigge (73 let), který musel z atutobusu vystoupit, protože muslimky s dětmi na palubě ztropily histerickou scénu a nevidomého důchodce se snažily vystrnadit z autobusu. Jak vypověděl v deníku Daily Mail, není to ojedinělý incident, stejný problém má i v supermarketu a nemocnici, kam ho muslimové se psem nechtějí pustit. Jeho slova potvrzuje i Jill Allen-King, tisková mluvčí britské federace nevidomých, která potvrdila, že sama byla opakovaně odmítnuta řidičem taxi kvůli svému psu z náboženských důvodů. Přestože Britská muslimská rada se snaží tisk chlácholit prohlášení, že islám psy zas tak striktně nezakazuje, každodenní praxe v Británii je jiná. Nesnášenlivost britských muslimů vůči psím miláčkům a jejich majitelům zašla tak daleko, že v červenci loňského roku bylo toto téma projednáváno dokonce v britské Sněmovně lordů. O tož už jsem ale psal loni v mém blogu, jehož odkaz naleznete níže.


LÁZNĚ TEPLICE: ODMÍTLI NEVIDOMOU DÍVKU, JEJÍ VODICÍ PES VADIL MUSLIMSKÝM HOSTŮM
Své by vám o tom povyprávěla česká vozíčkářka Daniela Machová z Mostu, která v roce 2007 měla absolvovat léčebný pobyt v lázních Teplice. Ty jí tehdy zrušily pobyt a důvodem byl islám. Danielu totiž doprovází asistenční pes a muslimské návštěvníky lázní by přítomnost psa mohla odradit, podle islámu je to přece nečisté zvíře. A protože peníze v Teplicích nesmrdí, Danielu do lázní nepustili. Holt islám je láska a mír a spousta tolerance, jak by neopomněly zdůraznit české muslimky na svém blogu.

Možná by zdravotní pojišťovna namísto pobytů v teplických lázních mohla předepisovat přednášky v nové teplické mešitě, která se teď v tichosti staví, kde by se vozíčkáři dozvěděli, proč jejich vodicí pes uráží islám a přestali by konečně urážet náboženské cítění muslimů v českých lázních?

1_vas_pes_nesmi_do_autobusu.jpg

použité materiály:
Los islamistas de Lérida no quieren perros en el autobús

Írán uvalil klatbu na domácí mazlíčky. Jsou nečistí a mohou „probudit zlo“
Lázně odmítly invalidu s asistenčním psem
Muslimský řidič v Londýně odmítl svézt nevidomého s vodicím psem
Stavba mešity v Teplicích
Spain’s Many Muslims Face Dearth of Mosques

Autor: Jiří Novotný | karma: 44.02 | přečteno: 45034 ×
Poslední články autora