Čtrnáctiletou dívku ubičovali k smrti za to, že byla znásilněna

Bangladéš: Islám nařídil a umírnění muslimové vykonali. Čtrnáctiletá dívka byla znásilněna. Druhý den po znásilnění byla v mešitě podle islámského zákona ke odsouzena ke 100 ranám bičem. Veřejné bičování se záhy změnilo v krvavou popravu.

Bangladéš (včerejší zprávy CNN): Bylo jí jenom čtrnáct a islám ji odsoudil k smrti. Co byla její vina? Znásilnil ji bratranec. Islám je láska, islám je mír. Islámský duchovní z místní mešity proto ihned přispěchal na pomoc, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost podle koránu. Islámské právo šaría vždy trestá ženu. Podle islámu si za znásilnění žena může sama, muž který ji znásilnil je v tom prý nevině. Pokud manžel znásilní svoji manželku, islám to nepovažuje za znásilnění, protože islámské svaté texty přikazují ženě být manželovi po vůli kdykoliv má chuť. Pokud muslim znásilní ženu, se kterou není ženatý, islámský zákon to vykládá jako nemanželský sex na veřejnosti, který si žena vynutila sama.

Čtrnáctiletá Hana byla nejmladší z pěti dětí v chudé rodině. Její osud zpečetil bratranec Mahbúb Khan, který se se svojí manželkou přistěhoval k jejich rodině a začal ji obtěžovat. Po několika stížnostech byla bratranci udělena pokuta za sexuální obtěžování na veřejnosti a zdálo se, že celý případ skončil. Měsíc na to si ale na Hanu počkal před domem. Pozdě večer si vyšla dívka na dvorek. Čekal tam na ni, zacpal jí ústa, odvlekl do křoví, bil ji a znásilnil. Dívka křičela a zaslechla ji násilníkova manželka a vyběhla před dům. Znásilněnou dívku odvlekla do domu, bila ji a kopala do ní.
Na druhý den vyřkl islámský duchovní fatvu: Podle islámskéhoi práva šaría se dopustila nemanželského styku. Ona byla odsouzena ke 101 ranám, on ke 201. Zatímco mladík po několika prvních ranách bičem utekl, dívka takové štěstí neměla.

Uprostřed davu stojí vyděšená dívka, obklopená davem, který touží, aby islámské morálce bylo učiněno za dost. Jako vždy, trestu musí přihlížet její nebližší rodina, která nemá jak tomu zabránit. Když ten hnus skončí, rodiče ji nechávají coby zakrvácený uzlíček odvézt do nemocnice. Jenže ona umírá. Rozsah poranění byl neslučitelný se životem a vnitřní krvácení se nepodařilo zastavit. "Byla tak mladá, bylo to ještě dítě" pláče její matka.

Na obrázku BBC: Jaké to je, sledovat popravu vlastní ceny bičováním? Otec dívky - Darbesh Khan musel sledovat celé bičování spolu s manželkou. Islám myslí i na prevenci a veřejnému vykonání trestů musí přihlížet rodina, často v první řadě.

Zatímco Velká Británie postupně povoluje muslimům islámské zákony šaría a odůvodňuje to náboženskou svobodou a budováním multikulturní společnosti, v islámské Bangladéši je trend opačný. Před deseti lety byly islámské soudy oficiálně zakázány, stále se ale vykonávají. Za poslední desetiletí je ta Hanina smrt jen jedním z 500 případů zdokumentovaných islámských trestů.

Islámské právo šaría nařizuje bičovat svobodného za nemanželský styk 100 ranami a vyhnáním - viz  Tresty pro nevěřící ve válce s Alláhem a jeho poslem, Boukhari svazek 8, kniha 82, číslo 818, a rovněž svazek 8, kniha 82, číslo 819. Hanin trest je důkazem toho, že i islám je moderní a jde s dobou: Přestože šaría nařizuje pouze 100 ran bičem, Hana dostala jednu ránu navrch jako bonus zdarma. Poté mělo následovat vyhnání z vesnice, toho už se ale čtvrnáctiletá dívka nedožila, vykrvácela po převozu do nemocnice.

Bičování je spolu s kamenováním a usekáváním končetin jedním z trestů islámského práva šaría, které je inspirováno činy zakladatele islámu - Mohameda. Ten mučení nebo popravy nejen nařizoval, ale i sám vykonával.

Sahih Muslim 17:4226 například popisuje: "K Poslu Alláhovu (mír s ním) přivedli člověka, který pil víno. Ten ho zbičoval čtyřiceti ranami douhlavým bičem" Abu Dawud 2:2150 vysvětluje verše koránu pojednávající pravidla znásilnění v islámu: Mohamed v něm zakazuje muslimům soulož s vdanými ženami. Se zajatkyněmi mohou ale souložit i před zraky jejich manželů. Tato Mohamedova instrukce je potvrzena i v dalším "svatém" islámském textu Sahih muslim 8:3432. Tafsir Ibn Kathir a Sahih Boukhari 5:59:459 pak předávají muslimům další zbožný Mohamedův pokyn: Správný postup znásilňováni otrokyň je přerušovaná soulož (coitus interruptus), aby se tím předešlo otěhotnění, které by znehodnotilo pracovní sílu a případnou prodejní cenu otrokyně. Aby nevypadalo, že v Mohammedovi nebyla ani špetka soucitu, v Sahih Bukhari 7:62:132 Mohamed přikazuje muslimům, že "nesmějí souložit se svojí manželkou, pokud ji tentýž den bičovali stejně jako otrokyni."

odkazy:
CNN: Only 14, Bangladeshi girl charged with adultery was lashed to deathCitace islámského práva šaría otevřete kliknutím na číslo zákoníku


Abu Dawud

Autor: jan lle | čtvrtek 31.3.2011 8:40 | karma článku: 38,93 | přečteno: 13662x
  • Další články autora

jan lle

Americký masakr pod vánočním stromkem

27.11.2010 v 13:24 | Karma: 20,90

jan lle

Předsedo, postav nám mešitu!

13.10.2010 v 7:07 | Karma: 24,35

jan lle

Brno: Starostova žena v burce?

12.10.2010 v 10:00 | Karma: 33,37
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10172x
Autor ve svém blogu soustředí na události z Evropy a Zámoří, které se často čtenář v českém jazyce nedočte, přestože v dané zemi poutají pozornost médií a široké veřejnosti. Komentuje integraci islámu do evropské společnosti a zaměřuje se na oblast občanských svobod a evropské kulturní identity v konfrontaci s islámem. ------------------------------------------------------------------------
podklady: MEDIA O ISLÁMU.CZ===UNIVERSITY OF SOUTH CALIFORNIA/USSC ===ISLAM IN EUROPE.BLOGSPOT
www.mediaoislamu.cz, http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/hadith/ http://islamineurope.blogspot.com/

Seznam rubrik